Onze aanpak
Eerste consultatie
Kennismaking
Bij de eerste consultatie luisteren we naar jouw vragen en jouw wensen. We maken een eerste analyse van je gezicht en je gebit (tanden en kaken). We polsen ook naar jouw motivatie, want een behandeling neemt toch wel wat tijd in beslag en vergt ook inspanningen van jouw kant.
advies
Op basis van deze eerste analyse geven we dan ons advies: is een behandeling aangewezen of niet. En zo ja, aan welke behandeling denken we. En niet onbelangrijk: wat zou het beste tijdstip zijn om er mee te starten. Wil je verder gaan, dan is de volgende stap de opmaak van een echt behandelingsplan.
Datacollectie en orthodontisch onderzoek
Analyse
Om een behandelingsplan op jouw maat te kunnen opstellen is een grondige analyse nodig. We maken klinische foto’s van je gebit en gezicht. We nemen afdrukken van het gebit en röntgenfoto’s. Zelfs in deze fase verbind je je nog niet tot het starten van een behandeling.
Opmaak & bespreking behandelingsplan
Actieve behandeling
Plaatsing apparatuur
Als je akkoord bent met het behandelingsplan én je bent helemaal klaar om te starten, dan gaan we er voor: de noodzakelijke beugels worden geplaatst.
Maandelijkse controle
Maandelijks kom je langs en controleren we de vooruitgang. Waar nodig corrigeren we. Een actieve orthodontische behandeling duurt gemiddeld 2 jaar.
Verwijderen apparatuur
Aan alles komt een eind, ook aan het dragen van beugels. Op het einde van de actieve behandeling verwijderen we de beugels en kan je vol bewondering in de spiegel kijken.
Nabehandeling
Retentiefase
Voor de stabilisatie van het behaalde resultaat plaatsen we meestal "retentie-draadjes" achter de voortanden. Soms werken we ook met een nachtbeugel. Deze stabilisatiemaatregelen zorgen ervoor dat het mooie resultaat gehandhaafd blijft.