Onze aanpak

Eerste consultatie

Kennismaking

Bij de eerste consultatie luisteren we naar jouw vragen en jouw wensen. We maken een eerste analyse van je gezicht en je gebit (tanden en kaken). We polsen ook naar jouw motivatie, want een behandeling neemt toch wel wat tijd in beslag en vergt ook inspanningen van jouw kant.

advies

Op basis van deze eerste analyse geven we dan ons advies: is een behandeling aangewezen of niet. En zo ja, aan welke behandeling denken we. En niet onbelangrijk: wat zou het beste tijdstip zijn om er mee te starten. Wil je verder gaan, dan is de volgende stap de opmaak van een echt behandelingsplan.

Datacollectie en orthodontisch onderzoek

Analyse

Om een behandelingsplan op jouw maat te kunnen opstellen is een grondige analyse nodig. We maken klinische foto’s van je gebit en gezicht. We nemen afdrukken van het gebit en röntgenfoto’s. Zelfs in deze fase verbind je je nog niet tot het starten van een behandeling.

Opmaak & bespreking behandelingsplan

Behandelingsplan
Tijdens de planbespreking stellen we het behandelingsplan voor dat we voor jou en op jouw maat hebben opgesteld. Dit doen we aan de hand van de genomen afdrukken, klinische- en röntgenfoto’s. Mogelijke alternatieven, het totale kostenplaatje en duur van de behandeling komen aan bod. Je krijgt duidelijkheid over het type behandeling, de verschillende fasen en de soorten beugeltjes die nodig zijn. Er wordt terug gepolst naar jouw motivatie.
Behandelingsplan
Terugbetaling
De aanvraag voor terugbetaling door het ziekenfonds wordt meegegeven. Dit is het formulier 'Kennisgeving orthodontie' en moet voor 15de verjaardag van de patiënt bij het ziekenfonds ingeleverd zijn.
Terugbetaling
Poetsinstructie
We leren je hoe je je tanden moet poetsen tijdens de behandeling en hoe je het materiaal dat je zal krijgen moet gebruiken: de tandenborstel, tandpasta, interdentale borsteltjes (ragertjes), wax, mondspoelmiddel, alsook beugeldoosje en elastiekjes indien van toepassing.
Poetsinstructie
Afspraakregeling
We leggen de afspraakregeling uit en plannen de vervolgafspraken in.
Afspraakregeling

Actieve behandeling

Plaatsing apparatuur

Als je akkoord bent met het behandelingsplan én je bent helemaal klaar om te starten, dan gaan we er voor: de noodzakelijke beugels worden geplaatst.

Maandelijkse controle

Maandelijks kom je langs en controleren we de vooruitgang. Waar nodig corrigeren we. Een actieve orthodontische behandeling duurt gemiddeld 2 jaar.

Verwijderen apparatuur

Aan alles komt een eind, ook aan het dragen van beugels. Op het einde van de actieve behandeling verwijderen we de beugels en kan je vol bewondering in de spiegel kijken.

Nabehandeling

Retentiefase

Voor de stabilisatie van het behaalde resultaat plaatsen we meestal "retentie-draadjes" achter de voortanden. Soms werken we ook met een nachtbeugel. Deze stabilisatiemaatregelen zorgen ervoor dat het mooie resultaat gehandhaafd blijft.

Start typing and press Enter to search